Skin Fields

Skin Fields

Skin Fields ens porta a espais d’intimitat immersos en territoris hostils. Retrata un viatge que creua territoris geogràfics, polítics i religiosos on la llibertat es veu atrapada en un refugi construït a la força, un espai que protegeix de la violenta i feridora metralla ideològica.

Amb l’experiència pròpia com a fil conductor, les imatges d’aquest treball ens recorden que les llibertats i drets de la comunitat LGTBIQ+ avui en dia encara es veuen recobertes per capes de violència i por.  A través de metàfores i diàlegs entre imatges, el treball va embastant retrats i escenes íntimes amb imatges d’espais exteriors agrestes i marcats per la violència, mostrant el ferri mur que es forma entre el que és personal i el que és públic quan l’homosexualitat no és acceptada i queda relegada a un territori estrictament privat.

Skin Fields és un projecte en curs que inclou fotografies realitzades a Kirguizistan, Síria, Líban, Colòmbia i Espanya entre 2018 i l’actualitat. Si bé a algunes fàcilment se’ls pot assignar un lloc al mapa, altres podrien succeir a qualsevol lloc del món. El treball pretén universalitzar la intimitat, posant èmfasi en l’horitzontalitat de l’espai íntim.

Alex Domènech

“Me atraen los lugares y los espacios que no son evidentes, lo que guardamos dentro, nuestros deseos y recuerdos, lo que desearíamos recordar”. Alex Domènech. HarpoMagazine.

Existeix una constant en la fotografia d’Àlex Domènech i és la seva profunda cerca de la condició humana. Lluny de propostes més efectistes, Domènech explora els marges, la intimitat, l’ambigüitat, tot allò que no és evident. El seu interès se centra en les històries que sorgeixen de llocs ferits, del pas del temps i d’allò que està cicatritzant. 

La seva fotografia crea universos mitjançant un llenguatge que es construeix des del punt en el qual es troben, es barregen i se separen les tècniques, les poètiques i les identitats.

En 2020 va guanyar el XIX Premio Nuevo Talento Fnac de Fotografía amb el projecte Skin, on reflexionava sobre l’efecte de la manca de respecte pels drets LGTBI sobre l’individu, combinant delicades escenes íntimes amb imatges d’espais exteriors feréstecs. 

Les seves obres s’han pogut veure  a tot l’estat espanyol, en exposicions individuals a Castelló de la Plana, Barcelona, A Coruña, Màlaga, Donosti o Madrid, entre d’altres. També ha participat en festivals de fotografia com ara  FABA Manresa ‘22, Llotja del Cànem ’22 Festival Ex-Abrupto ’21, Festival FFoco ’21, PHMuseum Days ’21, FotoLimo ‘21, el FineArt Igualada ‘19 o l’Art Photo Bcn ‘19.

Ha estat cofundador del col·lectiu “Hadar206” amb qui va publicar diversos fanzins (Voyeurism, Portbou-Cerbère). En 2022, va fundar el col·lectiu Bleach amb Raúl Hidalgo, on aborden temàtiques relacionades amb la identitat i les dissidències en l’entorn LGTBIQ+ en forma de publicacions. 

Després de formar-se a l’Escola de Cinema de Barcelona, Domènech va decidir fer un gir cap a la fotografia i es va graduar a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Posteriorment, ha ampliat la seva formació, especialitzant-se en Fotografia Documental d’Autor i Narració i Edició de fotollibres a l’Observatori. 

Actualment, combina encàrrecs de docència i projectes personals. 

Més informació:  Web de l’artista

Emotiva Festival