Cecília Coca Peña

Una casa sin sol

Una casa sin sol

Interiors i exteriors domèstics, paisatges de parcs urbans i un retrat: aquests són els elements que apareixen fotografiats a Una casa sin sol. D’entrada, són imatges que conformen la més absoluta quotidianitat de certes formes de vida, especialment d’aquelles que giren entorn de la casa, la família i el barri. 

A Una casa sin sol, aquests elements es revesteixen d’un efecte d’estranyament. El món anodí i familiar es converteix en quelcom ambigu, on deixa d’estar clara la identificació amb l’espai que un habita, sigui la casa, la família o el paisatge. I és que, a força de veure contínuament aquests espais quotidians, s’acaba per no veure’ls. I en mirar-los de nou, es fan estranys a la percepció. 

El present treball no tracta de desxifrar el paisatge, la casa i les seves ambigüitats, sinó de generar una sensació similar a través de les fotografies. Busca, doncs, indicar una tensió subtil, que no es pugui ubicar en cap punt determinat de les imatges.

Cecília Coca Peña és una fotògrafa nascuda l’any 1998 i resident a Terrassa.

S’ha formaten Humanitats i actualment cursa un màster en Filosofia, especialitzant-se en estètica iteoria de l’art. La seva investigació, a la vegada teòrica i pràctica, explora el vincle entre imatge i paisatge. En aquesta línia, treballa al voltant de conceptes com la casa i el
territori en relació amb la formació d’identitats. Professionalment, es dedica a la fotografia i a la comunicació cultural.

sala-pauls