Una casa sin sol

Una casa sin sol – Cecília Coca Peña

Interiors i exteriors domèstics, paisatges de parcs urbans i un retrat: aquests són els elements que apareixen fotografiats a Una casa sin sol. D’entrada, són imatges que conformen la més absoluta quotidianitat de certes formes de vida, especialment d’aquelles que giren entorn de la casa, la família i el barri.

A Una casa sin sol, aquests elements es revesteixen d’un efecte d’estranyament. El món anodí i familiar es converteix en quelcom ambigu, on deixa d’estar clara la identificació amb l’espai que un habita. I és que, a força de veure contínuament aquests espais quotidians, s’acaba per no veure’ls. I en mirar-los de nou, es fan estranys a la percepció.

El present treball no tracta de desxifrar el paisatge o la casa, sinó exposar-ne les ambigüitats. Busca mantenir una tensió subtil entre el codi compartit, la familiaritat, i un llenguatge per codificar, el de l’estranyesa.
Cecília Coca Peña és una fotògrafa nascuda l’any 1998 i resident a Terrassa.

S’ha formaten Humanitats i actualment cursa un màster en Filosofia, especialitzant-se en estètica iteoria de l’art. La seva investigació, a la vegada teòrica i pràctica, explora el vincle entre imatge i paisatge. En aquesta línia, treballa al voltant de conceptes com la casa i el
territori en relació amb la formació d’identitats. Professionalment, es dedica a la fotografia i a la comunicació cultural.

sala-pauls