Lenteja life

“No sé si habré traído suficientes lentejas”. Si aquesta és la primera frase que escoltes en l’hora prèvia a la inauguració d’una exposició de fotografia contemporània, saps que tot anirà bé. 

Una exposició sempre és una aventura: per l’artista, pels que l’organitzen i pel públic. I com en tota aventura o viatge, el més important és la companyia. Per això estàvem segures que aquesta seria tot un èxit. La Lucía Herrero desprèn força, compromís, ironia i bon humor només trepitjar la sala. És un huracà creatiu que encomana la seva passió per la fotografia.  

Diumenge vam inaugurar la primera de les exposicions de l’Emotiva21, Tributo a la bata, al Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Una exposició que com resumia el Paulo, el nostre director de l’Emotiva, és molt estètica però amb una càrrega molt combativa. 

“Tributo a la bata és un homenatge a un tipus de dona i a la peça de roba que la va caracteritzar” -va explicar Lucía durant la inauguració. Una dona que portava butxaques on s’hi amagaven caramels, didals, mocadors i tota mena de coses màgiques, com una moderna Mary Popins. Unes dones que van exercir el rol de cuidadores de tota una societat amb força i resiliència. 

Les fotografies de  les dones de Villarmierzo són una fusió entre fotografia de moda i documental. Amb un llenguatge propi i un tractament de la llum i el color molt característic de la seva obra, Lucía aconsegueix empoderar les seves protagonistes. “El veritable tribut va ser el temps que vam compartir juntes, el joc, el sarcasme i la diversió que vam compartir durant els dies de shooting” -explica Herrero. 

Tributo a la bata s’ha convertit en tot un referent de la fotografia contemporània i del feminisme. I ara tenim la sort de poder-lo gaudir a la nostra ciutat, en el marc de l’Emotiva 21. Festival Internacional de Fotografia Contemporània.

Tributo a la bata. Lucía Herrero

Centre de Documentació i Museu Téxtil

Del 7 al 19 de Novembre de 2021

Emotiva21

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *