Jordi Rovira

"No serà fàcil"

El periodista Jordi Rovira repassa en aquesta biografia la vida de la Joana Biarnés, fotògrafa terrassenca que va acabar sent una pionera en la fotografia i el periodisme.

“No serà fàcil” explica la història de Biarnés des la seva joventut fins a la seva mort, el desembre de 2018. S’expliquen els seus inicis, la seva consolidació a la professió en el diari Pueblo, a Madrid, i un munt d’anècdotes que va viure mentre retratava a personatges com Orson Welles, Jackie Kennedy, els Beatles, Raphael, Serrat o Nureiev, entre molts altres.

L’autor del llibre, que va codirigir el documental Joana Biarnés. Una entre tots – coproducció de TVE i TV3- ofereix una gran quantitat d’informació inèdita fruit d’una cinquantena d’entrevistes i de la lectura de centenars d’articles que la Joana va il·lustrar.

A les seves pàgines es narren diferents episodis del franquisme i el pas a la democràcia, així com les noves tendències musicals i del món de la moda. Per tot plegat, el llibre, escrit amb ritme i estil amè, es converteix en la crònica d’un país a partir de la vida i intensa de la seva protagonista.

Jordi Rovira

Jordi Rovira (Mataró, 1970) és periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació, Ciències Polítiques i Sociologia i Geografia i Història. Ha realitzat reportatges en una trentena de països, la majoria dels quals s’han publicat a La Vanguardia. En paral·lel, des de 2005 dirigeix Capçalera, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya. També treballa com a director i guionista de documentals per TV3, TVE i Movistar. El 2015, amb Òscar Moreno i Xavier Baig, va fer el documental Joana Biarnés. Una entre tots. Amb aquest mateix equip ha realitzat, per TVE, la sèrie Detrás del instante sobre fotografia.

Activitat gratuïta

Apunta't aquí