Rafa Pino

Fotògraf de la Transició

Fotografies que ens transporten al passat, un passat per a alguns recent i per a altres, desconegut. Amb elles volem refrescar la memòria, i no arribar a oblidar, per això hi ha aquestes fotografies que són una crònica de la història de la nostra ciutat.
Tenim la sort de comptar amb la fotografia de Rafa Pino, un dels grans històrics de la nostra ciutat.
Aquestes fotos ens mostren la història fotogràfica de la Transició, els primers mítings, les primeres manifestacions, les primeres visites de líders històrics de la lluita per la democràcia: Rafael Alberti, Santiago Carrillo, Guti i, sobretot, la lluita, el dia a dia dels treballadors de la ciutat, la resistència a les vagues pot recuperar els drets perduts després de molts anys d’una dictadura llarga.
Amb aquesta exposició volem recordar també totes les dones que van lluitar per la democràcia, entre elles la seva companya –Cati Moreno-, una gran lluitadora que va estar a primera línia a la guia de carrers per defensar la llibertat de tots.
Aquestes fotos ens mostren el relat d’una època, la nostra història, i hauria de ser un orgull per a la ciutat de comptar amb un fotògraf que va saber reflectir tan bé els moments històrics de la Transició.
La ciutat de Terrassa ha de reconèixer aquest gran fotògraf, com ha fet amb altres personatges, ja que els seus documents són una crònica inigualable.

Cristóbal Castro

cet