Now You See Me Moria

Seu d’Ègara, sala del retaule.

del 7 d'octubre al 14 de novembre de 2021

de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.30 h. i de 16.00 a 19.00 h. diumenges i festius d'11.00 a 14.00 h.

Des d’agost de 2020, Amir un refugiat afganès que viu al campament de Moria a Lesbos (Grècia) i Noemí una fotogràfa i editora de fotografies nascuda a Barcelona amb seu als Països Baixos, han estat recopilant fotos i compartint històries que documenten la vida al camp de refugiats de Moria (Lesbos, Grècia). Van obrir un compte d’Instagram: @now_you_see_me_moria. Més persones que vieuen en aquest camp s’hi van afegir més endavant. Va ser un intent de conscienciar la gent d’arreu d’Europa sobre la situació, en primera persona, de les seves vides allà i denunciar les politiques migratories europees. Moltes de les històries van ser recollides pels mitjans de comunicació. Però res ha canviat. Mentrestant, la visibilitat s’ha reduït a gairebé zero: els periodistes i fotògrafs no poden entrar al nou campament, mentre que els treballadors de les ONG reben instruccions de no prendre fotografies. La visibilitat és clau per invocar el canvi, assenyalen.

A principis d’aquest any, van crear una web a través de la qual més de 446 persones van participar en una convocatòria internacional que cridava a realitzar pòsters amb les fotografies del camp, imprimir-los i penjar-los als carrers de ciutats europees.

El colectivo Now You See Me Moria ha creado exhibiciones a nivel internacional en lugares como el Stedelijk Museum, FOAM y Nederland Fotomuseum en Holanda, FOMU y CIVA en Bélgica y Welt Museum en Austria. También en festivales como FOTODOKS de Munich, GETXOPHOTO de Getxo, Fotografie Forum Frankfurt, Fotofestival de Naarden y Jardins Efemeros de Viseu. A nivel nacional, han expuesto en La Casa Encendida de Madrid, Arts Santa Mònica o el Centro Can Basté de Barcelona, entre otros.
Después de la creación de la campaña de posters que fueron colgados el 14 de Febrero del 2021 crearon el Action Book. Un libro diseñado para actuar y con una versión en forma de kit de exhibición que da la posibilidad a cualquier persona a crear su propia exhibición y convertirse en uno más del colectivo Now You See Me Moria.
mdt_centrat
Parroquia_StPere