Mar Sáez

Gabriel

Amics de les arts i joventuts musicals de Terrassa.

del 6 d'octubre al 11 de novembre de 2021

de dimarts a diumenge de 18.00 h. a 20.00 h.

Mar Sáez (Murcia, 1983) explora la complexitat de l’identitat i la biopolítica intentant fer un retrat, des de l’interior, de les realitats que li preocupen i analitzant els límits del gènere documental. 

Els seus treballs s’han mostrat internacionalment en llocs com The Gabarron Foundation de Nova York, la Galeria Retine Argentique de Marsella i F22 Foto Space de Hong Kong. També a festivals com KLAP Maison pour la Danse de Marsella, el de fotografia d’Arlés, GuatePhoto de Guatemala o fèries com Paris Photo, London Art Fair, ARCO y Estampa. A nivell nacional, el seu treball s’ha pogut veure a espais com el Círculo de Bellas Artes, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, la sala Canal de Isabel II, la Biblioteca Nacional i el Museo América. També a la sala Amárica de Vitoria, el Centro de Arte de Alcobendas o el Centre Can Basté de Barcelona, entre d’altres.

Guanyadora de la Beca de Artes Plásticas 2018 de la Regió de Murcia, dos premis Lux  i ha estat seleccionada a Festivals de fotografia com l’Scan de Tarragona, Albarracín o PhotON de València, entre d’altres. Ha publicat dos fotollibres: Vera y Victoria (2016) i Gabriel (2018) amb l’editorial francesa André Frère Éditions i ha estat seleccionada per PHotoEspaña per participar a Futures 2020.

La seva obra està present a col·leccions públiques i privades a Europa, Àsia i EEUU. Està representada per la galería Daniel Cuevas a Madrid, Fifty Dots a Barcelona i l’agència Institute a Los Angeles.

El projecte «Gabriel» és un retrat visual de la transició de Gabriel al llarg de sis anys. Les fotografies de la seva transició física estan abrigallades per paisatges que han estat testimonis dels seus canvis, de la seva revelació i per frases extretes dels seus diaris i d’entrevistes realitzades al mateix Gabriel que ajuden a entendre l’evolució dels seus sentiments. El fotollibre també recull imatges d’arxiu de la seva infància, quan encara responia al nom d’Isabel, i inclou selfies que el protagonista ha compartit en les seves xarxes socials de 2012 a 2018, els anys clau del seu viatge.