Jaume Cabús

Abstraccions i ambigüitats

Casal Cívic Sant Pere

del 5 d'octubre al 5 de novembre 2021

de dilluns a divendres de 10 a 12h. i de 16 a 20h.

ABSTRACCIONS

Aquesta exposició, va sortir després de veure un bosc cremat i la feblesa de la natura en vers de l’ésser humà. En veure tot cendre i negre, em fa afectar. Fa temps, en una altra ocasió també em vaig trobar en la mateixa situació i en veure’m envoltat de boira i tot negre, vaig decidir fugir. Aquesta vegada en veure aquest bosc, vaig tenir la necessitat de fotografiar-lo perquè algú se n’adones del mal que fem a la natura.

Van ser molts dies de treball per aconseguir les imatges d’aquest bosc que havia cremat feia dies.
Totes aquestes imatges són reals, sense cap tipus de manipulació, amb molta llum i sol.

Jaume Cabús (Terrassa, 1944)

La fotografia ha marcat des de ben jove tota la seva vida. Captar i experimentar la realitat rere el visor, enquadrar l’escena de la forma precisa per despertar en l’espectador curiós el sentit d’un instant fugisser. La seva trajectòria es decanta cap a l’art de l’expressió, buscant en cada imatge moments irrepetibles i plens de significat. Paisatges, retrats, reportatges de països llunyans i de vora de casa. Tot el que gira al seu voltant ha estat retratat. Sent passió pel blanc i negre i per la fotografia analògica, però fa temps que s’ha endinsat en el camp de la tècnica digital, de la que confessa que li ha obert nous horitzons, noves perspectives sobre aquest art.

El seu primer contacte amb la fotografia va ser al Grup Fotogràfic del Casino del Comerç als anys setanta per després convertir-se en membre fundador del FotoClub Terrassa.

Les seves obres han estat premiades a nivell local i nacional, entre ells, destaquen el Premi Correo Catalán, Premi de Valladolid, Mostra d’Astúries, Salón Nacional de Fotografía de Puertorreal, Canson Infinity, La Doma de La Garriga, Nacional de Trial de Terrassa, Cinquantenari del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Centre Excursionista de Terrassa i el Premi Caixa Terrassa.

Al llarg d’aquests anys ha mostrat els seus treballs en exposicions, algunes d’elles a la Sala Aixelà de Barcelona, l’ANFA (Associació Nacional de Fotògrafs Autònoms de Barcelona), el Centre Cultural de Terrassa, Càmara Club Sabadell, Amics de les Arts de Terrassa. També ha participat en conferències i cursos de fotografia a Catalunya, València i Guadalajara.