Elisa Miralles i Lurdes R. Basolí

Ser llobes, mirar-nos de nou

El Galliner

30 i 31 d'octubre de 2021

Horari: 

Divendres: visita oberta i comentada a l’expo, 19h a la Sala Muncuill

Dissabte, taller: de 10 a 14h i de 15:30 a 19:30 h

Diumenge, taller: de 10 a 14h

Estructura i continguts:

TALLER SER LLOBES / EMOTIVA

Tenint en compte que Ser llobes qüestiona el canon de bellesa femení i proposa un despertar del cos de les dones a través de la imatge que ens condueixi a (certa) alliberació, plantegem un taller en clau de gènere per a dones, fotògrafes o no. Dins un espai segur i de confiança volem generar una transformació de la mirada cap al cos propi i l’aliè, subvertir els esterotips que històricament han oprimit els nostres cossos. 

El taller constarà de tres parts:

1/ Visita a l’exposició i debat obert

Breu recorregut per la història de la bellesa associada al cos femení, objectualitzat sota la mirada masculina. Detectar esterotips i apuntar nous imaginaris. La fotografia com a eina per resignificar la percepció de la pròpia imatge, explicació del nostres procesos creatius.

2/ Acció: fotografia i autoretrat

Prendre el poder d’imaginar el cos femení, trascendir el “selfie” narcissista per a descobrir una altra forma de mirar-nos. Obrir la possiblitat de reconnexió i reconciliació a través de la càmera. Utilització de miralls i altres tècniques com filtres o moviment per a fer-nos autoretrats.

3/ Visionat, edició i exposició efímera

Compartir les fotografies que han sorgit en el transcurs del taller, seleccionar i editar col·laborativament, imprimir còpies de treball i disposar-les a paret per gaudir conjuntament d’un resultat del procés.