Carmen Dalmau

Elogio de la mirada

Sinopsi:

Carmen Dalmau, historiadora de l’art, professora, crítica i comissària independent, ens ensenya en aquest assaig a mirar amb cura i allibera la fotografia del pes que durant tant de temps l’ha condicionat.

“Elogio de la mirada” és un rescat de la mirada contra la fotografia entesa com a certificat del real, com a arxiu de la memòria, com a etern present, com a escriptura amb llum o com mera tècnica mecànica. Com a veritat, com a objecte.

Posiciona la fotografia com a continuïtat amb la pintura dins del flux la història de l’art, elogiant aquesta mirada com a essencial per a aproximar-nos al mitjà, negant aquestes lletanies que una vegada i una altra es repeteixen quan es parla de fotografia.

El lector descobrirà, i gaudirà en recórrer les pàgines d’aquest llibre, que la fotografia no és com se l’havien comptat fins ara.

Un viatge en el qual cadascú, com a “persona que mira”, arribarà a un destí diferent i, primer de tot, desconegut.

Carmen Dalmau

Carmen Dalmau (Madrid, Espanya, 1960), comissària independent d’exposicions, crítica d’art i formadora, és llicenciada en Història de l’Art i Història moderna i contemporània per la Universitat Autònoma de Madrid.

Ha estat directora de Galeria Zero, especialitzada en fotografia actual. És professora d’Història de l’art i estètica en el Màster de fotografia EFTI.

També és vicepresidenta de la Plataforma Centre de Fotografia i Imatge, autora del blog de fotografía antevuestrosojos i col·laboradora de Clavoardiendo-magazine.com.

 

Clavoardiendo-marca-color