TALLER COS FRONTERA

Cos Frontera és un laboratori d’experimentació fotogràfica on desenvoluparem un projecte col·laboratiu inspirat en l’expressió del cos com a nou camp de creació visual.
La càmera serà un testimoni. La càmera escoltarà el cos i el paisatge sense jutjar.

El laboratori inclou tres parts:

1/Una primera part d’INVESTIGACIÓ i creació: mitjançant dinàmiques participatives s’obrirà un espai on la imatge i el cos dialoguin i sorgeixin nous llenguatges i maneres de veure.
2/Una segona part on s’obrirà un espai de REFLEXIÓ sobre les diferents visualitats a partir de les idees de cos/frontera, cos/territori, cos/identitat sorgides al taller i abordarem possibles marcs més teòrics sobre el tema.
3/ CONSTRUCCIÓ d’un projecte col·laboratiu. El resultat final es concretarà en una exposició col·lectiva on compartirem i reflexionarem sobre les vivències sorgides al taller.

L’OBJECTIU serà ampliar els nostres recursos com a creadors d’imatges, ampliar la mirada i elaborar un cos de treball col·lectiu. Els participants s’emportaran noves eines de construcció visual, per potenciar la seva capacitat d’imaginar, percebre la imatge i construir el seu univers visual propi.

No cal experiència prèvia en fotografia ni en treball corporal.
Tots els cossos sou benvinguts.

Materials necessaris : Roba còmoda, càmera compacta/ reflex i/o telèfon mòbil.

DIRIGIT:
Fotògrafs, educadors, estudiants, terapeutes i qualsevol persona interessada en la fotografia.

Places limitades, màxim 12 

Preu 60€

AINHOA VALLE

Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Pontifícia de Salamanca (2003), fotògrafa freelance (EFTI – 2005). En el 2013 dona un gir a la seva carrera i es forma com a terapeuta Gestalt (Institut Gestalt -BCN) i corporal (TCI ).

Està especialitzada en la facilitació de projectes de fotografia participativa i terapèutica amb diferents col·lectius de persones migrants, menors no acompanyats o amb diversitat funcional.

La seva mirada té un caràcter íntim i introspectiu que se centra en la identitat .Està en contínua recerca del potencial transformador de l’art en els processos de canvi personal i social a través del cos, la imatge i la creació visual.

Documentar el trauma, el duel i la malaltia constitueix en aquest moment l’epicentre dels seus últims treballs. En els seus projectes se serveix de la fotografia i també de la paraula poètica per a documentar la seva realitat més pròxima.

El seu treball personal ha estat reconegut i exposat en certàmens com a Descubrimientos Photoespaña, Encontros da Imagen, Festival Panorámic, Luminic Festival, Baffest, Art Photo BCN amb la Galeria Luminic o Formentera Fotogràfica i s’ha exposat en diferents mostres individuals i col·lectives d’Espanya, Berlín o San Francisco.

Entre els premis i seleccions destaca la beca de l’Obra social de la Caixa de Art for Change o la del Seminario de fotografía i periodismo de Albarracín.

Actualment viu i treballa a Barcelona, on combina el seu treball fotogràfic personal amb la seva labor com a docent, formació a formadors i com a terapeuta Gestalt-corporal a través de l’art.

Col·labora regularment amb institucions, associacions i/o projectes educatius a Catalunya. Ha impartit xerrades i tallers a la Casa Encendida, Ajuntament de Barcelona, l’Observatori (BCN), IEFC ( Barcelona) en el Festival Luminic, Formentera Fotogràfica, FIC, o el Seminari de Fotoperiodisme d’Albarracín.

Places limitades, màxim 12 

Preu 60€

Apunta't aquí

Captura de Pantalla 2021-06-07 a les 13.46.44
logo 2