xarxa fotogràfica de terrassa

Nosaltres

La Xarxa Fotogràfica de Terrassa (xafa’t) neix el 2017 com a punt d’unió entre diverses associacions i entitats de Terrassa que es dediquen a la fotografia. Aquestes van ser: el Grup de Fotografia del Centre Excursionista de Terrassa, el Foto Club ubicat al Centre Cultural de Terrassa, l’Estudi Tigomigo i la Vocalia de Fotografia d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. L’objectiu inicial va ser crear un canal de comunicació entre les diverses entitats per tal de promoure la fotografia de forma conjunta a la nostra ciutat.

Les aspiracions de xafa’t varen créixer i també la participació, que va passar de tan sols està formada per entitats, a tenir persones a títol individual. El 2019 es van organitzar tallers, xerrades i INTENCIONS, una col·lectiva oberta a la ciutadania amb 56 persones participants en la sala Solet Palet.

El 2020, tot i la situació excepcional, s’ha organitzat el primer festival fotogràfic de Terrassa, EMOTIVA 2020. Amb la participació de més de 20 fotògrafs i fotògrafes i 17 espais expositius.

Objectius

Des de XAFA’T volem recuperar la importància que ha tingut històricament la ciutat de Terrassa en l’àmbit fotogràfic des d’una perspectiva contemporània, i ho volem fer amb una mirada que vagi des de l’esfera local a la internacional. És per això, que els nostres objectius principals són:

–     Donar visibilitat a les persones i a les activitats vinculades a la fotografia de la ciutat de Terrassa.

–     Oferir una plataforma de recolzament als llocs de promoció cultural per tal de facilitar el flux de visitants entre els diferents espais de què disposa la ciutat.  

–     Reconèixer la interseccionalitat com a pilar a l’hora d’escollir artistes amb qui treballar.

–     Promoure i organitzar activitats culturals entorn de la fotografia: xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers per a adults i infants.

–     Fomentar la creació artística a través de la fotografia, donar a conèixer la fotografia als centres educatius i obrir les portes a escoles de fotografia perquè mostrin els seus projectes.

–     Defensar la llibertat d’expressió des de la creació artística.

equip

mireia comas

Mireia

Presidenta i coordinadora d'activitats

paulo cacais

paulo

Vicepresident i comissari d'Emotiva 2021

clàudia borràs

CLaudiaB

Tresorera i gestora d’Emotiva 2021

sònia giménez

sonia

Gestió XXSS i gestora Emotiva

jordi chamagué

chamague

Documentació

clàudia mesa

CLaudiaM

Gestió XXSS i gestora d'Emotiva 2021