xarxa fotogràfica de terrassa

Nosaltres

La Xarxa Fotogràfica de Terrassa (XAFA’T) neix el 2017 com a punt d’unió entre vàries associacions i entitats de Terrassa que es dediquen a la fotografia. En un primer moment les entitats que van conformar la xarxa van ser: el Grup de Fotografia del Centre Excursionista de Terrassa, el Foto Club ubicat al Centre Cultural de Terrassa, l’Estudi Tigomigo i la Vocalia de Fotografia d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

L’objectiu inicial va ser crear un canal de comunicació entre diverses entitats que treballen per a la fotografia des de punts de vista molt diferents. Per un costat compartint la comunicació per fer arribar les activitats a més part de la ciutadania i també organitzant activitats conjuntament. Creiem que fer xarxa és la millor manera de defensar allò que estimem i volem promoure. El següent any les aspiracions de XAFA’T van créixer, així també com els/les fotògrafs/es involucrats/des, i ja no només hi havia representació d’entitats culturals sinó que també de persones a títol individual. Es va plantejar la idea de fer un festival a 2 anys vista i es va contactar amb el departament de Cultura de l’Ajuntament. El departament d’Arts Visuals ens va cedir la Casa Soler i Palet per a fer una col·lectiva fotogràfica aquell mateix any.

Actualment ens hem constituït com a associació i volem obrir la porta a tots els fotògrafs terrassencs aficionats o professionals que vulguin participar d’aquest projecte.

Objectius

Des de XAFA’T volem recuperar la importància que ha tingut històricament la ciutat de Terrassa en l’àmbit fotogràfic des d’una perspectiva contemporània, i ho volem fer amb una mirada que vagi des de l’esfera local a la internacional. És per això, que els nostres objectius principals són:

–     Donar visibilitat a les persones i a les activitats vinculades a la fotografia de la ciutat de Terrassa.

–     Oferir una plataforma de recolzament als llocs de promoció cultural per tal de facilitar el flux de visitants entre els diferents espais de què disposa la ciutat.  

–     Reconèixer la interseccionalitat com a pilar a l’hora d’escollir artistes amb qui treballar.

–     Promoure i organitzar activitats culturals entorn de la fotografia: xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers per a adults i infants.

–     Fomentar la creació artística a través de la fotografia, donar a conèixer la fotografia als centres educatius i obrir les portes a escoles de fotografia perquè mostrin els seus projectes.

–     Defensar la llibertat d’expressió des de la creació artística.

equip

mireia comas

presidenta
Mireia

paulo cacais

vicepresident
paulo

clàudia borràs

tresorera
CLaudiaB

jaume llargués

secretari
Jaume

jordi albareda

Albareda

jordi chamagué

chamague

noe duran

Noe

sònia giménez

sonia

clàudia mesa

CLaudiaM

david millán

david